Tapak pembinaan Masjid Prima Saujana Kajang telah menerima kunjungan daripada beberapa orang Muslimat yang prihatin daripada kejiranan Taman Prima Saujana Kajang, bagi meninjau dengan lebih dekat kemajuan kerja pembinaan.

Alhamdulillah, kerja-kerja pembinaan berjalan lancar walaupun menghadapi kekangan akibat pandemik Covid-19. Pihak Jawatankuasa dengan kerjasama Juruperunding dan Kontraktor sentiasa mengambil langkah berjaga-jaga bagi mengelak berlakunya penularan wabak terutama di kawasan projek pembinaan.
Untuk makluman, kerja-kerja mengecat dinding telahpun bermula. Kerja-kerja pembinaan keseluruhannya dijangka akan dapat disiapkan sebelum akhir 2021.
Jutaan terima kasih diucapkan kepada semua penyumbang yang budiman. Semoga Allah swt menganugerahkan balasan yang setimpal dan dicatatkan sebagai amal jariyah buat bekalan di akhirat nanti.

Sumbangan wakaf masih dibuka. Kami menerima sebarang sumbangan wakaf mengikut keikhlasan.
Sayugia diingatkan, bermula bulan Mac 2020 pihak kami tidak lagi dibenarkan mengeluarkan resit Pengecualian Cukai yang dikeluarkan oleh pihak MAIS. Kami difahamkan perbincangan antara pihak MAIS dan LHDN dalam hal ini masih berjalan dan kami belum dimaklumkan perkembangan mengenainya. Resit yang tuan-tuan terima daripada pihak Masjid Prima Saujana Kajang TIDAK LAYAK mendapat pengecualian cukai. Segala kesulitan amat kami kesali.

Kami mengucapkan Jazakumullahu Khairan kepada tuan-tuan dan puan-puan sekelian atas sokongan berterusan yangkami terima sama ada dalam bentuk wang ringgit atau idea bagi menyiapkan projek rumah Allah ini.

WhatsApp chat